Cykelsporten växer hos spelbolagen

När man pratar om betting tänker många säkerligen på lagsporter såsom fotboll, hockey eller baseball. Spelbolag tillkommer ständigt på den heta spelmarknaden och för att locka kunder behövs ständigt nya attraktiva spelkoncept. Ni har säkert sätt alla de reklamer som fylls av spelbolag. En artikel om spelbolagens miljardsatsningar på reklam finns att läsa på Därför lägger spelbolagen miljarder på reklam och kan ge en liten inblick i den tuffa branschen.

Det är inte längre så att man som spelare bara kan tippa på klassiska lagsporter utan nuförtiden är de flesta sporter spelbara. Ibland är det inte ens sporter man kan spela på utan nu är även melodifestivalen eller politiska val heta spelalternativ. De flesta sporter går alltså att spela på i någon form och är det individuella idrotter så är det vanligast att man kan tippa på totalvinnare eller placering.

När det vankas till exempel Fotbolls VM så kommer många fotbollsintresserade att se betting som en naturlig del av att följa och heja på sina favoritlag. Samma sak gäller när det vankas Tour de France…. eller vad sa vi nu för något? Om du reagerade nu så är det helt rimligt för när det kommer till cykelsporten så har betting inte haft samma naturliga koppling som fotboll. Förmodligen tänker säkert inte de flesta på att det ens skulle gå att lägga ett bet på en cykeltävling. Att betta på cykling är inte speciellt vanligt förekommande i Sverige, men utomlands växer cykelsportens plats på spelmarknaden. Spelbolag som Unibet har numer cykling som en del av det naturliga sportutbudet. Där kan man spela på vinnare av stora cykellopp såsom Tour de France, Giro d’Italia och Vuelta a Espana.

Cykling är kanske inte det man bör spela på om man inte är insatt i sporten och vilka cyklister som är bäst för tillfället. Ett cykellopp kan pågå i flera mil av klungkörning för att sedan avgöras på upploppet. De bästa cyklisterna brukar vinna i längden, men att tippa rätt vinnare på ett visst lopp kan vara svårt då små marginaler kan fälla stort avgörande. En cykel kan trots allt haverera och krascher i cykelsporten förekommer med jämna mellanrum. I de fall är det mest en slump huruvida favoriten är inblandad eller ej och sådant kan vara svårt att förutse. Det oförutsägbara blir naturligtvis en del av sporten och således bettingen. Huvudsaken är att man känner till hur sporten går till för att inse riskerna och möjligheterna när man lägger sitt bett.

En långsökt parallell skulle kunna dras till början av 2000- talet när Greyhound gjorde entre på den svenska spelmarknaden. Det blev dock ett relativt kortvarigt fenomen och troligen berodde det delvis på att det är väldigt oförutsägbart att utse vinnare om man jämför med trav tex där kunskapen om hästarna ökar vinstchanserna rejält.

Det är såklart kul att fler sporter hamnar i rampljuset även hos spelbolagen då det säkert finns ett antal riktigt insatta cykelfans som gärna hade fått möjligheten att spela på sina favoriter. Tack och lov finns nu möjligheten på ett antal spelbolag.